zaterdag 29 oktober 2011

Granny-deken

Hallo allemaal!

Na een week met allerlei huishoudelijke beslommeringen, een verjaardag en een zieke hond, die gelukkig weer helemaal beter is, eindelijk even tijd voor een berichtje.

Lezen jullie ook altijd je horoscoop. Het is een van de eerste dingen die ik 's morgens doe. Even met een kopje koffie de krant doornemen en dan natuurlijk mijn voorspelling voor die dag lezen. Niet dat ik er in geloof natuurlijk (nee - nee). Ik ben alleen nieuwsgierig wat er in staat, want het komt toch nooit uit.

Maar kijk wat er in stond (ik ben een schorpioen). Het is een perfecte periode om aan nieuwe projecten te beginnen. (ProjectEN nog wel). En ik heb al zoveel onder handen dat ik van mezelf niks nieuws mag beginnen.

Ik heb nog vanalles liggen om door te quilten. Dit is mijn winterproject 2010-2011. De top was in drie maanden klaar en het was me toch leuk om te doen. Een paar jaar geleden zag ik zo'n applicatiequilt helemaal niet zitten. Maar daar ben ik helemaal van terug gekomen.

Maar nu moet hij nog doorgequilt worden en ik zal je eerlijk zeggen dat dat niet mijn sterkste kant is.

Als je eenmaal bezig bent en als je het resultaat steeds mooier ziet worden, word het vanzelf leuk.
Maar er zijn van die dagen.......

Het plan was om zo tussen neus en lippen en andere projectjes door regelmatig de quilt ter hand ter hand te pakken en hem zo ongemerkt af te maken. Er kwam natuurlijk weer vanalles op mijn pad. Eerst een verbouwing van de w.c. en de badkamer met de nodige stof. Alleen niet de stof waar ik graag mee bezig ben. Toen stond er een knie-operatie in de planning. Ja, ook ik. Naief als ik was, dacht ik nog: LEKKER TIJD OM TE HANDWERKEN. Maar dat pakte wel wat anders uit. Je hoofd staat er helemaal niet naar. Wat ik wel veel deed was t.v.kijken en zo zag ik bij het kleine huis op de prairie iets, waarvan ik dacht: DAT WIL IK OOK!! Ik zag daar nl. vaak een gehaakte deken, zogenaamd een Granny-deken, met heel veel verschillende kleurtjes. Kast op de kop gezet, ik bewaar nl. altijd alles. Maar wat geprobeerd, met dit als resultaat:

Er moeten nog een heleboel blokken bijkomen, zoals je ziet.
Detailfoto:

Dus voor mij voorlopig geen nieuwe projecten.

Ik ga gauw weer aan de slag.


Groetjes van Rita uit quiltland.

Geen opmerkingen: