zaterdag 1 juni 2013

Huisjestop is gedubbeld

Vandaag maar weer eens een poging gedaan om de huisjesquilt te dubbelen. Vorige week was ik er al eens aan begonnen. En wel op de "Goofse manier". Voor degene die niet weten wat dat inhoudt: gewoon op de eettafel uitleggen, vlakstrijken met de handen en dan vastzetten met veiligheidsspelden. Kijk maar op het blog van Supergoof.
 
 
Dat was toch makkelijker gezegd dan gedaan. Maar omdat ik geen zin had om eerst de vloer schoon te maken en op handen en voeten over de vloer te kruipen, heb ik het toch maar geprobeerd.
 
Eerst dacht ik nog, dat gaat goed. Maar toen ik later de achterkant bekeek, leek het wel een maanlandschap. Het zat er helemaal niet glad tegenaan.
 
Vanochtend alles maar weer losgehaald en een tweede poging gedaan. Toen zat de naad van de achterkant weer helemaal scheef.
 
Driemaal is scheepsrecht zeggen ze dan. En de derde keer ging het inderdaad beter, al moest ik wel steeds Robin er af jagen als hij half op de grond hing. Die dacht natuurlijk dat is een mooi zacht kleedje om op te liggen.
 
 
Maar hij zit nu dan toch in elkaar en kan worden doorgequilt.
 
 
Maar eerst ga ik me hier aan wagen. Het middenblok van de Civil War Tribute quilt.
Dat op zich is al een hele quilt. Het blok wordt namelijk 91 cm. in het vierkant.
 
 
En zo af en toe een paar steekjes aan de huisjes natuurlijk. Ik zie er nu al tegenop. Dat vind ik toch wel het minst leuke van het maken van een quilt. Dat zeg ik elke keer weer en als je dan bezig bent, valt het toch wel weer mee.
 
Fijn weekend!
 

 
 
 
 


1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Rita,

Als het helemaal klaar is, dan is het ook GEWELDIG mooi!!!

Groet Toos.