zondag 15 maart 2015

Het was weer zo leuk!

Gisteren was er weer de maandelijkse Dear Jane cursus. Dat is altijd iets om naar uit te kijken want het is altijd zo gezellig. Ik had al eens verteld dat we zo'n leuk clubje hebben.
Eerst moest er natuurlijk uitvoerig bijgepraat worden. Net toen we goed en wel op onze plek zaten en Judith met haar uitleg wilde beginnen, zag ik uit mijn ooghoeken dat er in de winkel een prachtige quilt te voorschijn werd gehaald. Hee, dat komt me bekend voor!?!?!?!?!?
 
 
De hele club meteen de winkel in, dat snap je wel. Het bleek een Duitse mevrouw te zijn. Ze had de top af, gemaakt met stofjes die ze in Nederland gekocht had. Ze vertelde dat ze speciaal naar Zutphen kwamen voor de mooie stofjes want die hebben ze in Duitsland niet. Ze herkende Judith meteen omdat ze haar blog leest, dus haar dag kon niet meer stuk. En wij genoten met haar mee!
 
 
 Wat had ze dat prachtig gedaan. Zo netjes!
 
Meteen werden onze tops in wording er naast gelegd.
 
Deze is van Ageeth
 
Volgende keer een foto van de quilt van  Annemarie want die is nu een beetje bibberig.
 
Wat opvalt is dat ze allemaal zo verschillend zijn, en allemaal zo mooi!
 
 
Deze is van Helma, ons piepkuiken, zoals ze door Judith wordt genoemd.
Helma is nog maar kortgeleden begonnen met quilten en al zwaar verslaafd. Zo erg zelfs dat ze meteen voor de Dear Jane gaat. Bij mij duurde het 20 jaar voor dat ik dat aandurfde.
 
 
Maar er moest weer gewerkt worden, en dit keer moesten we een blok uitzoeken met ronde vormen, want dat blijft nog steeds een struikelblok.
Tekenen, strijken, knippen, spelden en een beginnetje maken met naaien. En toen was het al weer tijd om in te pakken.
 
 
Ik zal wel nooit vriendjes
worden met die ronde vormen.
 
Verder was ik al wel bezig geweest om een paar sashings aan de blokken te naaien. Want ik ben zo benieuwd hoe dat staat.
 
 
Zo wordt het dus. Je ziet wel: ik hou van kleur.
Ik ben in het midden begonnen maar ik heb gemerkt dat ik beter van links naar rechts kan gaan werken, omdat ik de sashings er op de log-cabin manier aanzet.
 
Maar ik ben er helemaal blij mee zoals hij nu wordt.
 
Volgende keer zal ik alle blokjes laten zien die ik tot nog toe gemaakt heb.
 
Fijne zondag!
 
 
 
 
 


3 opmerkingen:

Ineke zei

Wat een prachtige top van de Duitse dame! Maar jullie blokken zien er geweldig mooi uit, leuk met rode shashings ertussen.
Liefs, Ineke

Monica zei

Wat is het gezellig dit blogje van jou te lezen en vooral naar de foto's van alle mooie quilts te kijken. Leuk hè zo maar een klant met een mooie quilt te ontmoeten. Het is vast super gezellig geweest

Anoniem zei

Als je moeite hebt met ronde vormen is appliqueren het antwoord.
succes, Wilma